Actualitate

Doi lideri sindicali din CE Oltenia, în drum spre Bruxelles

Caravana Europeană a Dreptății Sociale, organizată de Confederația Națională Sindicală ,,Cartel ALFA", a ajuns duminică la Stuttgard, după ce a trecut prin Budapesta, Viena și Munchen.

Punctul final este Bruxelles, acolo unde se iau deciziile legate inclusiv de mineritul din Gorj. Din caravană fac parte și doi lideri din Gorj, Alin Munteanu și Gore Vârtan.

“Pe lângă mesajul general care îndeamnă la o luptă solidara pentru justiție socială, salarii decente şi drepturile lucrătorilor, caravana a oferit celor doi reprezentanți ai minerilor din bazinul carbonifer Motru - Rovinari, Bobi Munteanu și Gore Vârtan, să transmită mesajul lor privind necesitatea de a fi găsită o alternativa de salvare a mineritului care sa înlocuiască decizia de închidere, ce se poate dovedi nocivă atât pentru întreaga zonă gorjeană, cât și pentru economia românească”, a transmis Sindicatul Liber EMC Roșia pe pagina de socializare.

Cei doi au avut discuții despre situatia mineritului în Europa cu reprezentanții minerilor din Budapesta și chiar s-au gândit la posibilitatea unei colaborări care sa le ofere o șansă în plus de a face față ofensivei pe care anumite grupuri de interese din Europa au pornit-o împotriva mineritului și a locurilor de muncă din acest sector, fără să încerce a pune nimic în locul acestora.

Vizualizări: 4,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: