Social

Târgu Jiu, năpădit de musculițe. Ce cere Romanescu!

Roiuri de musculițe au năpădit de ceva zile municipiul Târgu Jiu, ducând la o stare de disconfort.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că acțiunile de dezinsecție continuă, dar cere acțiuni la nivel de județ, pentru ca efectul să fie cel scontat.

“Din cauza umezelii și temperaturilor ridicate, insectele s-au înmulțit și au invadat zone uriașe la nivelul întregului județ. De aceea s-ar impune acțiuni de dezinsecție în toate localitățile și cred că ar fi oportună implicarea tuturor factorilor responsabili de la nivel județean. Spun asta pentru că știu că sunt și primării ce nu-și permit financiar asemenea acțiuni. Iar lipsa acestor măsuri în localitățile din jurul municipiului ar zădărnici eforturile pe care noi le facem pentru îndepărtarea insectelor”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Edilul vrea implicare și la nivel de asociații de proprietari. “Revin și cu rugămintea adresată asociațiilor de proprietari din Târgu Jiu să întreprindă acțiuni de dezinsecție la nivelul subsolurilor de blocuri, pentru a mări eficiența măsurilor pe care le-am implementat până în acest moment”, a mai transmis primarul.

Nu este clar totuși ce a determinat situația din acest an, când numărul musculițelor este foarte mare. Mulți locuitori au pulverizat cu soluții anti--insecte prin curți, dar efectul nu a fost cel dorit. #muculița rezistă!

 

Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: