Social

Primărie din Gorj, reabilitată cu bani din PNRR

Sediul unei primării din județul Gorj ar putea fi modernizat cu fonduri din PNRR. Vorbim de 320.000 de euro, pe care Primăria Telești încearcă să îi acceseze prin Asociația ”Zona Metropolitană Târgu-Jiu”. 

Clădirea în care funcționează primăria a fost construită în anul 1974 și până acum nu a beneficiat de reabilitare capitală. ”Am depus un proiect pe PNRR prin Asociația ”Zona Metropolitană Târgu-Jiu” pentru reabilitarea sediului primăriei. Este vorba de o reabilitare capitală, precum și dotarea cu cele necesare. O să avem și panouri solare pentru reducerea costurilor. Valoarea proiectului este de 320.000 de euro și tot din acești bani se vor face și două stații de încărcare electrică pentru mașini chiar în fața primăriei”, a declarat Romulus Bâldea, primarul din comuna Telești.

În comuna Telești se vor mai face două stații de încărcare electrică, însă acestea cu fonduri obținute prin Consiliul Județean Gorj.

Zona Metropolinată Târgu Jiu, gândită inițial să acopere municipiul și localitățile învecinate, s-a extins pe un sfert de județ. Din asociație fac parte localități precum Tismana, Câlnic, Godinești, Peștișani, Runcu și Telești, care se adaugă celor inițiale: Târgu Jiu, Bumbești Jiu, Arcani, Bălănești, Bălești, Dănești, Drăguțești, Lelești, Scoarța, Stănești.

Și primarii comunelor Mușetești și Ciuperceni și-au manifestat dorința de a adera la Zona Metropolitană Târgu Jiu.

Vizualizări: 707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: