Social

Târgu Jiu: Căile de acces ale pasajului subteran de la gară, mascate 

Administrația locală din Târgu Jiu vrea să reamenajeze parcul din fața gării CFR. Este vorba de zona aferentă blocurilor cu opt etaje, unde sunt și cele două căi de acces ale pasajului de sub Bulevardul Republicii. O dată cu reamenajarea părculețului, municipalitatea vrea să le mascheze.

Amenajarea spațiilor verzi în zona adiacentă străzii Republicii- gara CFR se ridică la peste 560 mii lei. Municipalitatea vrea să amenajeze o suprafață de peste 2100 mp. Printre altele, proiectul prevede refacerea aleilor, realizarea unui sistem automatizat de irigații, amplasarea a opt bănci, a unor coșuri de gunoi și montarea a șase stâlpi pentru iluminat ambiental. 

Indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv au fost supuși aprobării Consiliului Local în ședința ordinară de la finele lunii mai. ”Lucrările propuse au ca scop principal creșterea atractivității spațiilor de recreere/zone verzi pentru locuitorii municipiului și pentru cetățenii care tranzitează zona. Se dorește ca spațiile amenajate să fie destinate tuturor categoriilor de vârste, cu destinația de parc de relaxare și plimbare”, se arată în raportul de specialitate întocmit de Direcția Investiții și Gospodărire Comunitară din primăria Târgu Jiu. 

În memoriul aferent lucrărilor de amenajare a parcului se arată că cele două guri de acces ale pasajului subteran din părculeț vor fi mascate prin plantarea de arbori, arbuști, gard viu sau alte plante lemnoase. ”Pentru protejarea dar și mascarea celor două accese subterane, se vor proteja anticoroziv balustradele metalice existente, iar pentru mascare se va planta material dendrologic, astfel încât zona să fie mascată”, se precizează în memoriul tehnic de arhitectură. 

Vizualizări: 4,785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: