Actualitate

Lider sindical, convins că o să vedem o cădere a sistemului energetic

Liderul minerilor din zona Motru, Nelu Roșca, este convins că România se va confrunta în viitor, poate chiar la iarnă, cu o cădere a sistemului energetic, dacă acest sector nu este declarat unul de siguranță națională.

“Căderea sistemului energetic în România va produce pagube incomensurabile în toate sectoarele de activitate”, a spus Nelu Roșca la Interviurile Infinit FM.

Dacă obiectivele din energie ar fi declarate de siguranță națională, nimeni nu ar mai putea bloca extinderea carierelor miniere, iar lucrările hidroenergetice din Defileul Jiului ar putea fi reluate.

“Acum câteva luni a fost o cădere a sistemului în Ardeal și nimeni nu a avut curajul să vorbească despre asta, la nicio televiziune. Toată lumea a tăcut, toate lumea pe burtă. De ce? Cutremurul din 1977 nu a produs pagube câte o să producă o cădere a sistemului energetic. O să vedeți”, a mai spus Roșca.

Nelu Roșca a spus că nu vrea să fie catastrofal, dar nici nu poate să fie orb și surd ori tâmpit. Mai mult, acesta spune că nu demiterea ministrului rezolvă situația, ci luarea de măsuri.

 

 

Vizualizări: 2,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: