Social

Doar două proiecte de alimentare cu gaze aprobate pentru Gorj. Vezi unde!

Primele 73 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 3.854.583.847,09 lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunţat ministrul Cseke Attila.

Din Gorj au fost aprobate doar două. Unul la Plopșoru, în valoare de 85.518.298,09 lei. Este vorba despre proiectul “Sistem de alimentare cu gaze naturale în satele Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni, Izvoarele, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Broștenii de Sus, Deleni și Piscuri”.

Un al doilea proiect aprobat este la Berlești, aici valoarea fiind mai mică, de 22.059.347,35 lei. Vor fi alimentate cu gaze satele Bârzeiu, Berlești, Gâlcești, Lihulești, Pârâu Viu și Scrada.

„Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetăţenii care nu sunt racordaţi la reţeaua de gaze naturale şi, prin acest program, vom branşa aproximativ 196.000 de familii la reţeaua de gaze”, a precizat ministrul Dezvoltării.  

Ministrul Cseke Attila a reamintit că, prin Programul „Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz. 

 

 

Vizualizări: 5,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: