Eveniment

Târâtă pe jos de polițiști. Surugiu: La secțiile de poliție rurală mai mult stau pilele

O femeie din comuna gorjeană Bolboși acuză polițiștii din localitate că au luat-o cu forța și au târât-o zeci de metri până la mașină. Scena a fost filmată de fiul femeii, care este și bolnavă de cancer. Se pare că femeia era acuzată că vrea să pună foc gospodăriei unui vecin și polițiștii voiau să o audieze. Femeia s-a opus și s-a lăsat pe asfalt, iar polițiștii nu păreau pregătiți pentru astfel de situații, astfel că pe imagini vedem doi polițiști vânjoși care trag de o femeie slabă, piele și os, care țipă ca din gură de șarpe.

 

Iulian Surugiu, reprezentantul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a declarat că cei doi polițiști din Gorj, care au târât o femeie bolnavă de cancer pe stradă, nu au acționat conform procedurii.


"Oamenii ăștia, păcat, că am văzut că sunt cu experiență, că au ceva epoleți pe umăr și nu știu cum să acționeze. Deci, din punctul meu de vedere, au greșit, indiferent care era situația, mai ales că se vorbește despre o comună. Polițiștii de acolo ar trebui să cunoască cam toate problemele unor cetățeni, care sunt bolnavi, care sunt cu alcoolul... Dacă ar ști să fie polițiști adevărați... dar îmi pare rău de cum au acționat.

Din punctul meu de vedere, în ultima perioadă, din 2015 de când am cerut să facă reformă Ministerul de Interne, nu au făcut de cât să mă scoată pe bară, iar reformă în MAI nu vor să facă. I-am rugat să reintroducă sectoristul, să analizeze secțiile de poliție rurală și posturile de poliție pentru că acum funcționează și secțiile de poliție rurală, și posturile de poliție, adică nu funcționează nici unul, nici altul. La secțiile de poliție rurală mai mult stau pilele, gagicuțele și zicem că avem secții. Avem niște funcții care sunt plătite foarte bine din bani publici, punct. Cam asta se întâmplă", a declarat Iulian Surugiu la un post de televiziune.

Ana Tudorescu, femeia care a fot târâtă de polițiști, spune că polițiștii nu i-au dat nicio explicație atunci când au scos-o din curtea casei sale.

”M-am trezit cu doi polițiști acasă la mine, m-au chemat să merg la postul de poliție. I-am întrebat pentru ce, nu s-au recomandat să spună cine sunt, ce-am făcut, de ce să mă duc la postul de poliție și au început să tragă de mine. Eu m-am opus, sunt operată de cancer și am avut și accident vascular. M-au traumatizat, m-au luat cu forța până unde parcaseră mașina, cam 25-30 de metri. A sărit fiul meu și îi filma. Au tras de mine până au rămas hainele într-o parte, încălțămintea într-o parte, m-au zgâriat.”, a povestit femeia. 

În imagini se vede cum ea stă întinsă pe asfalt. Abia atunci unul dintre polițiști a sunat la 112 pentru a chema o ambulanță. Ana Tudorescu susține că și-a scos certificat medico-legal și că a depus plângere. Scandalul ar fi izbucnit după ce vecinul femeii a sunat la poliție și a spus că aceasta vrea să-i dea foc la casă.

Vizualizări: 4,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: