Eveniment

Tanchetă cu muncitori, accident în Cariera Roșia - VIDEO

Accident grav de muncă în această dimineață în minerit. Un mijloc de transport care ducea muncitorii din Complexul Energetic Oltenia în cariera Roșia a intrat într-o bandă transportoare.

"In jurul orei 06:30 am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situatii de urgenta generata de un accident produs pe raza localitatii Farcasesti, sat Moșneni, in care a fost implicata o autospeciala de pompieri aparținând unui operator economic in care se aflau 6 persoane si care a intrat intr-o banda transportoare", a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Potrivit unor martori, când a ajuns în zona traversări pe sub transportorul T 202, din cauză că era ceață, șoferul nu a virat la timp la dreapta și a întrat direct în transportorul T 202. 

La fata locului s-au deplasat o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanță SMURD din cadrul ISU Gorj, precum si o ambulanta din cadrul Serviciului Județean de Ambulanta Gorj, echipajele de interventie constatand ca in urma impactului a rezultat o victima de sex masculin care era incarcerata, in stare de constienta si cooperantă.

"S-a intervenit pentru extragerea din autovehicul a barbatului, acordarea primului ajutor calificat la fata locului, ulterior fiind transportat la spitalul din Rovinari. O alta persoana de sex feminin a fost evaluată medical la fata locului, insa a suferit leziuni minore si a refuzat da fie transportata la spital", arată sursa citată.

Bărbatul rănit are 52 de ani și este cel care conducea autovehiculul.

actualizare: Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj face anchetă după ce un nou accident de muncă a avut loc la Complexul Energetic Oltenia.

“Ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, respectiv ceață foarte densă, astăzi, în jurul orelor 06:10, un mijloc de transport ce efectua transportul salariaților sectorului Roșia a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un utilaj din cadrul carierei. Evenimentul a avut loc UMC ROSIA - PESTEANA, SECTOR ROSIA din cadrul COMPLEXULUI ENERGETIC OLTENIA SA. 

La fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul instituției noastre pentru a efectua primele constatări. 

Victimele au fost transportate la unități medicale din Rovinari și Municipiul Târgu-Jiu în vederea acordării de îngrijiri medicale”.

 

Vizualizări: 9,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: