Eveniment

Salvat în ultima clipă

Un veteran de război în vârstă de 91 de ani a fost salvat în ultimul moment de un jandarm, după ce un incendiu puternic i-a cuprins locuința.

Angajatul MAI se pregătea să plece la serviciu și a văzut incendiul. 

„În această dimineață, în jurul orei 05:00, când se pregătea să plece spre serviciu, colegul nostru, Emil, a observat cum din acoperișul casei vecine ieșeau flăcări și fum. Știind că în casă locuiește un bătrân, veteran de război în vârstă de 91 de ani, a fugit imediat spre locul incendiului. A rupt poarta de la intrare și a reușit să ajungă în curte. Casa era in flăcări.

Neștiind în ce cameră se află vecinul, Emil a început să verifice toate intrările. Între timp a sunat la 112 pentru a cere sprijin. Una dintre vecine, care venise să ajute, l-a îndrumat pe colegul nostru spre locul unde se afla bătrânul”, a informat Jandarmeria.

Când a ajuns la bătrân, ușa și tavanul holului erau în flăcări. Veteranul a fost găsit în camera lui, dormind. „Emil a trebuit să îl ia pe brațe, întrucât bătrânul era cu grave probleme de sănătate și nu se putea deplasa. Pentru a ieși afară, a trebuit să treacă din nou prin foc, ținându-l în brațe pe domnul Gheorghe. 

După ce au reușit să ajungă la un loc sigur, l-a lăsat în grija unei vecine. Incendiul cuprinsese întreaga locuință  iar flăcările începuseră sa se extindă la casele vecine. Emil a mers la casele din apropiere pentru a alarma vecinii care se aflau un pericol. Colegul nostru a rămas la fața locului până la sosirea pompierilor și a ajutat la transportul bătrânului către ambulanță. Veteranul era în siguranță”, a mai informat Jandarmeria Română. 

Plutonierul adjutant șef Emil Rîcă lucrează în Jandarmeria Română de 17 ani și este încadrat la Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman.

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: