Eveniment

Tânărul care s-a spânzurat în arest ar fi fost bătut

Moarte suspectă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Sebi, un tânăr de 28 de ani, a fost găsit spânzurat în celulă. Cu mai puţin de o oră înainte, încercase să evadeze. Poliţiştii l-au resuscitat până la sosirea echipajelor medicale, însă toate eforturile au fost în zadar. Pe de altă parte, familia băiatului susţine că acesta ar fi fost bătut şi că ar avea coastele rupte.

Bărbatul de 28 de ani a apucat să stea o zi după gratii. Joi seara a fost reţinut pentru tâlhărie. Iar vineri a ajuns în faţa judecătorului, care a decis să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

În timp ce era dus înapoi spre centrul de detenţie, bărbatul a sărit din autospeciala poliţiştilor şi a încercat să fugă. Era ora 20:00. N-a apucat să ajungă departe: agenţii l-au prins imediat şi au continuat drumul spre arest, încă trei kilometri. La ora 20:43, paznicii l-ar fi găsit spânzurat.

Bărbatulul nu ar fi avut un istoric de boli psihice. Poliţiştii l-au prins a doua zi după ce ar fi furat maşina unui taximetrist, în cel mai aglomerat cartier al Craiovei. Martorii spun bărbatul s-a apropiat de automobilul care staţiona, l-a scos cu forţa pe şofer, după care s-a urcat la volan şi a plecat în goană.

Cazul morţii în arest este anchetat acum de un procuror criminalist într-un dosar penal pentru omor. O altă anchetă va stabili dacă poliţiştii care îl păzeau pe deţinut sunt vinovaţi de neglijenţă în serviciu.

Vizualizări: 2,159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: