Eveniment

VIDEO - Avarie la rețeaua de apă. Aparegio nu expune cauze, dar nici soluții de eliminare a problemelor

Societatea Aparegio Gorj SA a avut parte de o nouă avarie, azi-noapte, în jurul orei 01.00, în Târgu Jiu. 

O conductă de apă de pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, intersecție cu strada Mihail Kogălniceanu, a cedat presiunii, zona fiind în acel moment izolată, iar echipele de intervenție mergând la fața locului. 

Problemele existente la rețelele de apă învechite duc la pierderi zilnice, foarte multe conducte necesitând înlocuirea, nu cârpirea!

Conducerea Aparegio trebuie să aplice urgent un plan de mentenanță preventivă a tuturor rețelelor de alimentare cu apă potabilă, mai ales că majoritatea rețelelor sunt uzate și cu risc de avarie.

Altfel, există riscul ca străzile ce vor fi modernizate să suporte spărturi ulterioare, cum s-a și întâmplat săptămâna trecută pe Strada Tudor Vladimirescu, stradă nou asfaltată!

O parte din cetățenii din zona afectată azi-noapte s-au plâns că, în jurul orei la care a avut loc avaria, au avut probleme cu instalațiile interioare din case, le-au sărit robineții pe conducta de alimentare cu apă, știut fiind că acest lucru se datorează creșterii de presiune, lucru anormal pentru anul 2024, presiunea apei potabile fiind controlată de regulatoarele automate de presiune nu ar avea voie să crească, doar dacă ceva nu funcționează în cadrul Societății Aparegio!

De-a lungul timpului, Primăria Municipiului Târgu Jiu, cât și alte primării din județ, au amendat societatea Aparegio pentru prestările ce aduc deservicii cetățenilor, raportul calitate/preț fiind într-un dezechilibru total. 

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA) este structura căreia societatea Aparegio se subordonează. Se impune ca toți factorii implicați să recurgă la măsuri concrete. Nu de altceva, dar mitul cum că Aparegio este stat în stat se înrădăcinează pe zi ce trece!

 

Vizualizări: 2,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: