Actualitate

Sute de oameni puși pe drumuri: Noua conducere a DSV Gorj a închis târgul de păsări de pe digul Jiului

Târgul de păsări de pe digul Jiului, din zona Pieței Centrale din Târgu Jiu, a fost închis în urmă cu aproximativ două săptămâni, deși acesta funcționa aici de ani de zile. Este cunoscut că, în ultimii ani, municipalitatea ajunsese la un compromis cu fosta conducere a DSV Gorj, pentru ca oamenii care se aprovizionau din acest loc cu păsări de curte să aibă posibilitatea consumului de produse naturale. Un lucru bun era și pentru crescătorii care veneau la târg din zonele învecinate orașului, sau și de mai departe, locația fiind la îndemâna lor.

Din păcate, târgul de păsări a fost închis prin decizia noii conduceri a DSV Gorj care a invocat riscul apariției ”unor focare de boli transmisibile” și lipsa autorizației sanitar-veterinare pentru desfășurarea acestei activități, considerând că nu se respectă normele sanitar-veterinare.

Bineînțeles că aici nu au existat boli transmisibile decât în mintea unora, dar, cu toate acestea, zecile de crescători nu mai au posibilitatea să-și vândă marfa foarte căutată de clienții din Târgu Jiu și nu numai. Era un punct de desfacere extrem de apreciat și foarte tranzitat. Acum trebuie să ne mulțumim cu borhotul livrat în supermarket, unde oul pleacă pe vapor din China și după atâta drum… ajunge la raft ditamai găina. Halal treabă!!

De asemenea, aici veneau și fermierii din județ în preajma sărbătorilor pascale. De ani de zile, târgul de miei se desfășura pe digul Jiului, punctele de sacrificare fiind autorizate, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și anul trecut. Sperăm ca, până la Paște, să nu ne anunțe DSV că suntem invadați de boala limbii albastre, roz, bej… că doar așa putem sfârși încă o tradiție. Hai, să fim sănătoși, că de „hai la treabă” și de „halal treabă”, se ocupă alții!

 

 

Vizualizări: 3,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: