Social

Zece milioane de euro pentru două spitale din Gorj

Spitalul Județean din Târgu Jiu și sanatoriul TBC de la Dobrița vor beneficia de reabilitare energetică prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, spune că Ministerul Dezvoltării a notificat instituția privind finanțarea care urmează să ajungă. 

“Am primit notificarea oficială din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și este o certitudine. Am fost informați că pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu am obținut un proiect de 4,6 milioane de euro, fără TVA, pentru reabilitarea energetică a clădirii din strada Progresului, și un alt proiect în valoare de 4,7 milioane de euro pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Dobrița, pentru ceea ce înseamnă creșterea eficienței energetice a clădirilor pe toate componentele, de la reabilitarea energetică, surse alternative de căldură, surse alternative de energie, reabilitarea tuturor rețelelor termice și electrice“, a spus președintele Consiliului Județean Gorj.
Cosmin Popescu a mai anunțat că a semnat contractul de finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în valoare de 9,2 milioane de lei fără TVA, bani cu care va fi reabilitată instalația de oxigen a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. 

Planul este ca toate clădirile publice să fie reabilitate, pentru a reduce facturile la utilități.

Vizualizări: 904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: