Ultima oră

Poștaș găsit spânzurat după ce a furat banii de pensii

Un poştaş din comuna Drăguşeni, județul Botoșani, şi-a pus capăt zilelor, după ce a fost acuzat de mai mulţi oameni că i-a lăsat fără banii din pensii şi indemnizaţii. 

Poștașul lucra de aproape 25 de ani la Oficiul Poştal din comuna Drăguşeni. Unii dintre păgubiți au făcut și plângere la poștă dar și poliția s-a autosesizat și s-au făcut cercetări în acest caz. „În urma informațiilor cu privire la faptul că poștașul unei comune din județ, ar fi fugit cu pensiile si alocațiile cetățenilor, ne-am sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracțiunii de delapidare. Urmează să efectuăm cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt și pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile, conform legii”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt în cadrul inspectoratului.

Reprezentanţii Poştei au anchetat și ei cazul și au constatat că prejudiciul estimat ar fi de 137.000 de lei. „Cercetările preliminarii confirmă aspectele reclamate. S-a dispus verificarea amănunţită în cazul acesta cu organele financiar contabile. Acestea vor merge, începând de joi să verifice modul de achitare al mandatelor speciale. În urma anchetei urmează să fie stabilit prejudiciul exact dar și gradul de vinovăţie al persoanelor de acolo. Este un fapt regretabil”, a declarat Nelu Ştir, directorul Poştei Române din Botoşani.

Poștașul care trebuia să ducă pensiile a fost găsit spânzurat în podul locuinţei sale, descoperirea macabră fiind făcută chiar de fiul acestuia.

 

Vizualizări: 1,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: