Social

Sute de gospodării distruse de inundații la Crușeț

Inundațiile de săptămâna trecută au afectat grav unele comune din Gorj, o situație deosebită fiind la Crușeț unde peste 600 de gospodării au fost inundate și culturile agricole au fost distruse. 

Mai multe comune gorjene se confruntă cu probleme din cauza inundațiilor iar printre cele mai afectate este comuna Crușeț, unde puhoaiele de săptămâna trecută au distrus locuințe, anexe gospodărești dar și culturi agricole.

Primarul Teodor Godeanu a apreciat că aproximativ 600 de gospodării au suferit pagube în urma acestor viituri: „A fost ceva ce nu poate fi descris în cuvinte. Sperăm să nu se mai întâmple, au fost debite de apă care au depășit cu mult puterea debitelor de apă pe care le aveam pe canalele amenajate și au fost afectate gospodăriile din zonă, în jur de 600. Cele mai afectate au fost satele Maiagu și cu Mericeaua. Anexele gospodărești au fost luate de ape în întregime și cotețe distruse, pătuluri luate de apă, o situație dramatică”. Edilul a mai precizat că toate culturile agricole care au fost în calea apelor au fost distruse în totalitate.

Locuitorii din zonă au fost ajutați de 7-8 echipaje de la ISU iar cei doi subprefecți de Gorj s-au aflat în zonă și au discutat cu oamenii. „I-am liniștit, am putut să luăm măsurile necesare, să le asigurăm apă și ce au mai avut nevoie, alimente unde a fost cazul. Următoarea etapă sperăm să se concretizeze printr-un ajutor guvernamental prin care să putem să despăgubim oamenii pentru pagubele produse”, a mai precizat edilul din Crușeț care așteaptă acum ajutoarele de la Guvern pentru a ajuta oamenii să își refacă gospodăriile distruse și locuințele afectate de ape. 

Vizualizări: 337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: