Social

Panouri fotovoltaice din fonduri europene la Turburea

Autoritățile din comuna gorjeană Turburea au depus un proiect în vederea obținerii unei finanțări europene pentru montarea mai multor panouri solare în localitate.  

Primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, intenționează să obțină fonduri europene pentru acest proiect de montare a panourilor solare pentru a face o economie la bugetul local de aproximativ 3 milioane de lei anual.

Primăria a depus deja un proiect pentru a obține fonduri europene ca să monteze mai multe panouri fotovoltaice la școli, căminul cultural,  sala de sport, dar și pentru iluminat public. 

”Avem depus un proiect și sper din suflet să primim finanțare europeană pentru panouri fotovoltaice. Vrem să montăm la școli, la căminul cultural, la sala de sport, pentru iluminatul public, la primărie și la alte instituții publice”, a explicat primarul Bârcă. 

Proiectul de montare a panourilor fotovoltaice are o valoare de 400.000 de euro, iar prin realizarea acestuia Primăria Turburea ar face o economie majoră la buget. 

Conform calculelor realizate de primar s-ar economisi anul 3.000.000 de lei de la bugetul local, acesta explicând că se cheltuiesc mulți bani pentru gaze și curent electric.

Vizualizări: 670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: