Eveniment

O femeie a incendiat un fânar și șapte căpițe de fân 

O femeie din comuna gorjeană Stejari a fost condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, după ce a fost judecată pentru distrugere. Aceasta a incendiat un fânar și șapte căpițe de fân, pentru a se răzbuna pe persoana care le deținea. 

Este vorba de o întâmplare care a avut loc chiar de Ziua Femeii, în 8 martie 2020, în jurul orei 22.00. Folosind o cutie de chibrituri, a dat foc construcției în care era depozitat nutrețul de animale și grămezilor de fân, care aparţin unei persoane din satul Piscoiu. 

În urma efectuării cercetării la faţa locului, anchetatorii au stabilit că terenul respectiv se învecinează cu pădurea Ocolului Silvic Hurezani. La aproximativ 50 m distanţă de pădure se aflau căpiţele de fân, împrejmuite cu un gard, iar fânarul era construit pe furci din lemn şi acoperit cu tablă. 

La sosirea pompierilor din din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Hurezani, focul era în desfăşurare pe un perimetru de aproximativ 30 mp. În urma incendiului Au ars aproximativ şase tone de furaje. 

Cu ocazia audierii, femeia și-a recunoscut fapta.” A recunoscut şi regretat săvârşirii faptei, arătând că se afla într-o stare conflictuală cu persoana vătămată (…) şi a distrus prin incendiere fânarul şi căpiţele de fân pentru a se răzbuna pe acesta”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești.

Magistrații au dispus în cazul său suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani. Mai mult, i-au impus să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Gorj sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, dar și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul primăriei Stejari sau Şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitate.

Pentru că persoana păgubită s-a constituit parte civilă, magistații au obligat-o la plata sumei de 1500 lei către aceasta, reprezentând daune materiale. 

Hotărârea pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute de Judecătoria Târgu Cărbunești nu este definitivă. Poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Vizualizări: 1,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: