Politică

Sunt la putere și se opun închiderii mineritului. Nu-i ia nimeni în calcul!

Lideri din PSD și PNL Gorj se opun care mai de care închiderii mineritului prin ordonanță de urgență, dar numai de fațadă, că nu îi ia nimeni în calcul.

Guvernul are un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru decarbonizarea sectorului energetic. “Se aprobă încetarea producerii energiei electrice pe bază de lignit și huilă, retragerea din exploatare și închiderea definitivă și ireversibilă, până la data de 31 decembrie 2030, a capacității energetice totale instalate pe bază de lignit și huilă, de 4.920 MW”, se arată în proiect.

“Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A. emit documentele care atestă închiderea definitivă și ireversibilă a capacităților de producere a energiei electrice menționate”, este un alt articol extrem de contestat.

Asta înseamnă că guvernanții vor să demoleze tot, nici măcar nu lasă opțiunea conservării, că nu se știe ce timpuri vin.

Proaspăt numit în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, social-democratul Gabriel Giorgi spune că planul de restructurare a companiei trebuie rediscutat la Bruxelles.

”Trebuie să facem demersurile necesare ca să fie prelungită activitatea, să fie dusă după 2030” a declarat Giorgi de la PSD. 

“Partidul Social Democrat nu va vota ordonanța de închidere a mineritului în forma actuală”, anunță și deputatul Mihai Weber, președintele organizației Gorj. Doar că ordonanța intră în vigoare în momentul adoptării, iar la vot în parlament cine știe când ajunge și cât va mai conta atunci votul lui Weber.

Consilierul județean PNL, Eduard Berca, a comentat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, că România nu poate închide mineritul, atâta timp cât alte țări europene îl redeschid.   

Și e plin Internetul de astfel de declarații împotriva închiderii mineritului, venite tocmai de la reprezentanții partidelor care îl închid.

Vizualizări: 3,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: