Politică

Au fost semnate primele contracte finanțate din PNRR

Primele șapte contracte finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost semnate, marți, a anunțat executivul. Contractele vizează reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ şi primării, creşterea eficienţei energetice și eficientizare termică a unor sedii administrative. 

Sunt investiții selectate în cadrul apelului de proiecte ”Valul Renovării”, în valoare de peste 92 milioane de lei, ce vor fi realizate în județele Constanța, Covasna, Dolj, Olt, Suceava, Bacău și Satu Mare. Contractele au fost încheiate între autoritățile locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Alte 1.430 de proiecte din toată țara vor avea la dispoziție peste 2,4 miliarde de euro, din PNRR și din surse naționale, pentru reabilitarea blocurilor de locuințe și a școlilor, unităților sanitare și clădirilor publice.

Prezent la semnarea contractelor, premierul Nicolae Ciucă a spus că acest apel de proiecte este desfășurat total transparent, în sistem digital, oferind șanse egale de finanțare tuturor comunităților locale, indiferent de regiune sau de apartenența politică a primarului.

Vizualizări: 890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: