Actualitate

Stare jalnică a instanțelor din Gorj

Sediile în care funcționează judecătoriile și Tribunalul din Gorj sunt în stare jalnică. Președintele Tribunalului Gorj, Laura Sarcină, a vorbit despre asta în presa locală.

Aripa nouă a tribunalului nu poate fi folosită, pentru că sunt probleme cu pompele de apă, nu se pot deschide ferestrele, existând un sistem complicat de ventilație a cărui întreținere este costisitoare.

„Avem o clădire nouă, finalizată. Sunt zece săli de ședință pentru Tribunal și pentru Judecătorie, au toate dotările, dar sunt câteva neajunsuri. Nu au prevăzut ferestre și sistemul de ventilație este costisitor. Periodic, ar trebui să fie înlocuite filtrele, dar noi nu avem bani nici de zugrăvit”, a declarat Laura Sarcină pentru gds.ro, care a precizat că a fost o inundație de la pompe chiar în ziua recepției.

Constructorul a intrat în insolvență, iar bani pentru noi lucrări nu prea sunt.

Și la judecătoriile din județ sunt probleme. “La Judecătoria Novaci se ia foarte des curentul. Se pierd din înregistrări. Sunt probleme cu rețeaua în zonă și chiar săptămânal sau de două ori pe săptămână sediul Judecătoriei Novaci rămâne fără curent, de multe ori în timpul ședințelor. La Judecătoria Cărbunești am avut anul trecut inundație din cauza țevilor vechi. Nici spații pentru arhive nu mai avem. Am mai dus câteva mii de dosare în spații de la Unitatea Militară din Târgu Jiu și de la primărie”, a precizat magistratul Laura Sarcină.

Problemele sunt vechi, dar s-au acutizat în utima vreme.

Vizualizări: 2,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: