Social

Stadionul ”Constantina Diță” din Târgu Jiu, gazda Campionatului Național de Seniori și U23 – 10.000 m

Stadionul ”Constantina Diță” din Târgu Jiu a găzduit sâmbătă, 13 aprilie, etapa finală a Campionatului Național de Seniori și U23 – 10.000 m, masculin și feminin. Competiția a fost organizată de Federația Română de Atletism şi CSM Târgu Jiu. Cursa de 10 000 de metri la feminin a fost câștigată de Mădălin Sârbu, de la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, iar la masculin s-a impus Dragoș Luca Pop, d ela LPS Cluj Napoca. 

Federația Română de Atletism a ales orașul lui Brâncuși drept gazda pentru Ediția a III-a a Campionatului Național de Seniori și U23 la 10 000 metri,  atât la masculin, cât și la feminin. Cei care au fost prezenți pe stadion au avut ocazia să urmărească o luptă extrem de spectaculoasă pentru medalii. 

Prima cursă, cea feminină, a început la ora 17.00. Cursa de 10 000 de metri la feminin a fost câștigată de Mădălin Sârbu, de la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, care a îmbrăcat tricoul de campioană după ce a terminat cursa cu timpul de 34:12.39. Pe locul secund a terminat Liliana Dragomir, cu 34:57.30, reperezentantă a cluburilor CSU Arad și CSM Caransebeș, iar pe locul 3 a sosit reprezentanta clubului CSM Vaslui, Maria Bosînceanu, cu 35:41.58. La tineret, câștigătoare a fost tot Mădălina Sârbu, de la CSM Rarăul, pe 2 a sosit Alexandra Hudea, de la CSS Mediaș-CSM București, iar pe 3 a terminat Iulia Mărginea, de la CSU Poli Timișoara. 

În cursa masculină de 10 000 de metri titlul de campion național a revenit clujeanului Dragoș Luca Pop, de la LPS Cluj Napoca. Atletul din Ardeal a terminat cursa în 30:23.23. Pe locul 2 a sosit Dorin Andrei Rusu, de la CSM Deva, cu 30:44.43. Podiumul a fost completat de Rareș Miklos, de la CSM Sighișoara-CSM Cluj Napoca. La tineret, locul 1 a fost ocupat tot de Dragoș Pop, pe locul 2 a terminat Eric Daniel Rus, reperezentantul clubului CSM Deva, iar pe locul 3 a sosit Ciprian Costin, de la CSS Rădăuți.

Ion Bură, antrenor în cadrul secției de atletism de la CSM Târgu Jiu și director al concursului de sâmbătă, consideră că reuniunea atletică de la Târgu Jiu a fost una reușită și speră ca pe viitor, orașul nostru să mai poată găzdui astfel de competiții. ”A fost o competiție reușită, ne bucurăm că am putut găzdui pe stadionul care poartă numele unei mari atlete, Constantina Diță, o competiție de nivel național. Sper să păstrăm această tradiție și să mai organizăm astfel de competiții de anvergură la Târgu Jiu”.w

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: