Social

Drumul spre Peștera Polovragi va fi pus în siguranță: E risc să cadă pietre

Autoritățile din comuna Polovragi așteaptă să preia un sector de drum de patru kilometri care duce spre Peștera Polovragi și spre Cheile Oltețului. Drumul este administrat acum de Ocolul Silvic, dar primăria vrea să pună circulația în siguranță, să se asigure că nu vor cădea pietre de pe munte. 

 

Primarul a spus, într-un interviu la Radio Infinit, că primăria se ocupă de întreținerea drumului, dar că trebuie luate măsuri să nu cadă pietre pe șosea. "Nu neapărat în sensul de modernizare, ci în sensul de întreținere și de evitare a căderii pietrelor de pe versanți. Sunt multe capre negre care pot disloca pietre ce pot ajunge în drum. Sunt porțiuni unde pietrele pot cădea pe drum și vrem să prevenim astfel de evenimente", a punctat edilul.

 

De asemenea, luni începe și asfaltarea drumului ce duce spre Mănăstirea Polovragi. Pe același sector, vor fi realizate pentru turiști și localnici piste pentru biciclete.

 

"Luni e emis ordinul de asfaltare. Va începe și construcția pistelor de biciclete pe drumul ce duce spre Mănăstire. Vom căuta să umectăm zona de vizitare, drumul de acces până când vom prelua acest sector de drum de patru kilometri. Avem un protocol cu Ocolul Silvic și cu Direcția Silvică de întreținere a drumului pentru turiștii care vin la Peșteră, în Chei", a mai spus primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: