Social

Echipa de baschet U13 feminin a CSM Târgu Jiu s-a calificat pentru Turneul Final B

 

Baschetbalistele U13 ale CSM Târgu Jiu s-au deplasat la sfârșitul săptămânii la Târgu Mureș, pentru meciurile Turneului Semifinal din Faza a 4-a a Campionatului Național. În urma rezultatelor obținutela Târgu Mureș, fetele pregătite de Laurențiu Răuț s-au calificat pentru Turneul Final B. 

Tinerele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu s-au deplasat la finalul acestei săptămâni în Ardeal, pentru meciurile Turneului Semifinal găzduit de orașul Târgu Mureș. Echipa lui Laurențiu Răuț a fost repartizată în Grupa 4, alături de ACS Genial Baschet 22 București, LPS Alba Iulia și ACS Gladius Târgu Mureș, gazda turneului. Gorjencele au început turneul cu o confruntare cu Genial 22 București. Meciul a fost unul foarte echilibrat, pierdut la mare luptă, pe final. Bucureștencele s-au impus cu 44-37. Cu puțină atenție, elevele lui Laurențiu Răuț puteau câștiga partida, dar câteva greșeli neforțate au înclinat balanța în favoarea echipei din București. O victorie cu Genial 22 București ar fi echivalat cu o calificare la TurneulFinal, în condițiile în care CSM Târgu Jiu a trecut fără probleme  apoi de echipa gazdă, Gladius Târgu Mureș. În meciul doi, echipa din Târgu Jiu nu a avut nicio șansă în fața grupării LPS Alba Iulia. S-a terminat 77-26 pentru gruparea din Alba, care în opinia lui Laurențiu Răuț se va lupta pentru medalii în acest an. După prima zi de turneu, CSM Târgu Jiu avea nevoie de o victorie pentru a se califica la Turneul Final B. Gorjencele și-au găsit resursele necesare pentru ultima partidă a turneului, pe care au câștigat-o fără probleme, în fața echipei Gladius TârguMureș. CSM Târgu Jiu s-a impus cu 45-28 și merge la Turneul Final B.

Laurențiu Răuț, antrenor echipa de baschet feminin U13 CSM Târgu Jiu: ”Din păcate am pierdut două meciuri și am câștigat unul, dar cu toate astea eu spun că dacă eram puțin mai atenți în meciul cu Bucureștiul, acum vorbeam de calificare la Turneul Final. Nu am reușit să limităm greșelile neforțate și asta ne-a costat. În meciul cu Alba nu am avut nicio șansă, cu o echipă puternică, care după opinia mea se va duela pentru medalii anul acesta. Ultimul meci cu Mureșul a fost la discreția noastră și puteam câștiga la o diferență mult mai  mare. Analizând jocurile pot spune că dacă vom reuși, pe viitor, să nu mai facem atât de multe greșeli, atunci vom putea spera la mai mult. Sunt mulțumit de câteva fete care au crescut de la meci la meci. Vom merge să ne jucăm șansă la Turneul Final B”.

CSM Târgu Jiu: Alexia Drăgușin, Arina Dragotescu, Anastasia Sîrbu, Anais Gîrjoabă, Andreea Țîrcă, Alexandra Mădă, Sophia Paraschiv, Maria Petria, Ranya Graure, Ilaria Nassif, Ana Maria Besoi, Silvia Bădoi. Antrenor: Laurențiu Răuț. 

 

Vizualizări: 333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: