Eveniment

Amenzi de 60.000 lei pentru transport ilegal de lemn

Polițiștii gorjeni au continuat și miercuri activitățile de verificare a persoanelor care efectuează operațiuni cu material lemnos. Și de această dată au constat ilegalități, în urma cărora au aplicat sancțiuni contravenționale, în cuantum de 60.000 de lei, și au dispus  confiscarea valorică a peste 577 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 104.410 de lei.

Astfel, miercuri, polițiștii din Târgu Jiu au făcut verificări pe raza comunei Peștișani. În cadrul acțiunii, oamenii legii au constatat faptul că nouă persoane, în perioada  octombrie 2021 - martie 2022, au efectuat transporturi de material lemnos, care au depășit limita legală de 20 de metri cubi. Depășirile au fost de peste 285 metri cubi de material lemnos.

”În consecință, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a persoanelor, cu amenzi în cuantum de 40.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor  Legii nr. 171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind dispusă și măsura complementară a  confiscării valorice a celor peste 285 de metri cubi de material lemnos, transportat ilegal, în valoare de aproximativ 52.065 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj. 

La aceeași dată, poliţiştii din Rovinari au acționat pe raza de competență, pentru verificarea legalității operațiunilor efectuate cu material lemnos. Cu acest prilej, au constat faptul că patru bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 57 de ani, toți din orașul Rovinari, au transportat cu autoutilitarele personale cantități de material lemnos care au depășit limita legală. Depășirile în acest caz au fost de 89 mc, 15 mc, 50 mc și 17 mc material lemnos de diferite esențe.

În urma constatării încălcării prevederilor legii or silvice, polițiștii au aplicat sancțiuni în cuantum de 15.000 de lei, iar ca măsură complementară au dispus confiscarea valorică a cantității de peste 170 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 31.444 de lei.

Și polițiștii din Motru au continuat activitățile de verificare a legalității trasabilității materialului lemnos, pe raza municipiului, ocazie cu care au constatat faptul că doi bărbați, de 23 și 33 de ani, din comuna Cătunele, respectiv Bolboși, au transportat cu autoutilitarele personale,în ultimele șase luni, cantități de material lemnos care au depășit limita legală. Depășirile au fost cu aproximativ 7, respectiv 115 metri cubi de material lemnos de diferite esențe.

Polițiștii i-au amendat pe cei doi cu 5.000 de lei și au confiscat lemnul în plus, în valoare de aproximativ 20.907 de lei.

Vizualizări: 1,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: