Anchetă

Spitalul Județean, la un pas de „moarte clinică”

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a ajuns într-o situație critică în ceea ce privește personalul medical. Mai toate secțiile unității medicale s-au golit de specialiști. Aceștia au ales să migreze spre clinicile private, care sunt tot mai multe, de la an la an. 

Dacă zilele trecute, unitatea medicală posta un anunț în care se preciza că se așteaptă ofertele medicilor cardiologi, interesați să presteze servicii pentru pacienții internați în Spitalul Județean, acum, se încearcă aceeași metodă pentru o altă secție. 

Este vorba despre secția de Endocrinologie. Actul medical în secția cu pricina nu se mai poate desfășura la parametri normali din cauza lipsei de personal. Prin urmare, reprezentanții unității medicale fac apel la toți medicii specialiști care au studiile necesare, să depună o ofertă în vederea atribuirii contractului de prestări servicii cu obiectul „Servicii medicale de specialitate-medic specialist endocrinolog, în cadrul compartimentului Diabet zaharat pentru asigurarea spitalizării de zi și a spitalizării continue în cadrul acestui compartiment. (...) Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.”

Contractele se vor încheia pe o perioadă determinată, până la 31 decembrie 2023, cu posibilitatea prelungirii prin acte adiționale, iar în situația în care posturile vor fi ocupate prin concurs, contractele se vor rezilia unilateral.  

 

Vizualizări: 1,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: