Anchetă

Firma familiei Iordache, contract de peste cinci milioane de lei cu o primărie condusă de un coleg de partid

Îmbârligate mai sunt căile politicii din Gorj. Și mai încurcate, ale investițiilor. Mai ales când ai și firmă, faci și politică și mai ești și șef de partid. Așa se face că firma familiei lui Ion Iordache încheie contracte pe bani frumoși fix cu primării conduse de liberali. Coincidență sau nu...

Un exemplu: Comuna Samarinești, cunoscută drept singura localitate din județul Gorj unde nu exista nici măcar o palmă de asfalt pe drumurile comunale. Primăria a obținut peste cinci milioane de lei să asfalteze câteva străzi. Edilul liberal a anunțat asta cu surle și trâmbițe pe Facebook, unde s-a pozat cu senatorul Ion Iordache, președintele PNL Gorj.

Amândoi se lăudau unul pe altul. Primarul îi mulțumea lui Iordache pentru ajutor, Iordache se mândrea că s-a turnat primul metru de asfalt din istoria comunei: “În condițiile în care mulți primari nici n-au semnat contractele pe programul de investiții, Anghel Saligny, la Samarinești deja se lucrează și am convingerea că va fi prima comună care-și finalizează investiția”.

Ce n-a spus niciunul: Cine scoate comuna din noroi? Coincidență sau nu, contractul a fost câștigat de societatea Ydail ce aparține familiei senatorului Ion Iordache. Valoarea lucrărilor: cinci milioane de lei, bani de la Ministerul Dezvoltării.

Aceeași firmă are contracte și cu Primăriile Cîlnic și Borăscu. Ambele au fost semnate în urmă cu câteva luni, după două achiziții directe. Au o valoare de circa 150 de mii de lei. Cele două primării sunt conduse tot de liberali. Coincidență sau nu...

Vizualizări: 3,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: