Anchetă

Dezvăluire șoc în cazul minerului decedat. Nu era programată revizie anuală!

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșia, Cristi Lădaru, cere demisia șefului Departamentului de Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Ion Neamțu, după raportul făcut de acesta în cazul salariatului decedat vineri în accident de muncă.

Lădaru susține că raportul conține informații neadevărate, cum că excavatorul a cărui roată a pornit strivindu-l pe sudor ar fi fost programat la o revizie lunară. 

“Excavatorul 2000 - 03, în momentul producerii accidentului mortal, nu avea sarcini tehnologice, fiind programat pentru revizie lunară. Programul de revizie includea atât lucrări mecanice, cât și lucrări în instalația electrică”, se precizează în raportul semnat de Neamțu.

Lădaru a spus la Radio Infinit că excavatorul la care a avut loc tragedia nu a avut programată vreo revizie lunară. “Excavatorul la care s-a întâmplat evenimentul a avut o revizie accidentală”, a spus sindicalistul, precizând că este o diferență de măsuri care trebuie luate în cele două situații.

Sindicalistul de la Cariera Roșia a mai spus că o revizie lunară presupune o serie de lucrări pregătitoare, o întreagă procedură.

Sudorul Nicolae Stoica, decedat vineri la nici 42 de ani, a avut parte de o moarte cumplită. “La ora 11.15, dintr-un motiv care momentan nu a fost identificat, rotorul roții portcupe a excavatorului a pornit, prinzându-l pe sudorul Stoica Nicolae între pragul de pe rotor la care lucra și statorul roții portcupe. După ce a fost strivit, corpul victime cel mai probabil a căzut înapoi în cupa în care lucrase anterior, care a continuat mișcarea de rotire până când a ajuns în partea superioară a roții portcupe, după care a căzut în buncărul de primire al benzii I”, se mai arată în raporul semnat de Ion Neamțu.

Cristian Lădaru consideră că persoanele care au redactat raportul, în urma accidentului mortal de la Cariera Roșia, ar trebui să-și dea demisia, inclusiv șeful departamentului de Sănătate și Securitate în Muncă.

Vizualizări: 5,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: