Anchetă

A cumpărat o armă cu 400 euro şi 20 de saci de bălegar

Un gorjean din Logrești a fost condamnat săptămâna trecută, la Judecătoria Târgu Cărbunești, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Acesta a adus în țară o armă pe care a cumpărat-o în Grecia, acolo unde a lucrat zece ani ca cioban.

“Din declaraţia inculpatului rezultă că zona în care se deplasează cu oile este una muntoasă, populată cu animale sălbatice, dar în zonă există şi persoane periculoase, de alte naţionalităţi – albanezi, musulmani – fiind nevoit astfel să-şi procure o armă pentru a se apăra de aceste pericole. A mai susținut inculpatul că în perioada august-septembrie 2020, patronul grec la care lucrează i-a procurat de la un atelier din oraşul Ellasona o armă de vânătoare second-hand şi 50 de cartuşe, pe care le-a plătit cu 400 euro şi 20 de saci de bălegar, fără bon fiscal sau factură”, se arată în documentul de la instanță. 

S-a aflat de armă în decembrie 2020, când bărbatul a mers la locuința unei vecine, cu arma pe umăr, unde a cerut de băut. Rudele acesteia i-au cerut să plece. “Fiul acesteia, profitând de neatenţia inculpatului care se aşezase pe pat rezemând arma de perete, a luat arma şi a dezmembrat-o în trei bucăţi, scoţând inclusiv cartuşul de pe ţeava superioară, pe care i l-a dat inculpatului, acesta introducându-l în buzunar. Inculpatul a luat piesele componente ale armei, le-a asamblat în curtea locuinţei şi a ieşit în stradă, unde a introdus cartuşul pe ţeavă şi a tras un foc de armă în plan vertical, îndeptându-se spre casă”, mai arată sursa citată.

A fost anunțată Poliția, iar acum gorjeanul s-a ales cu o condamnare de de 2 ani și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată, 9 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și 9 luni pentru săvârșirea infracțiunii de uzul de armă letală fără drept.

Acesta urmează să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani și 5 luni de închisoare. Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești din 12 octombrie nu este definitivă.

Vizualizări: 4,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: