Anchetă

Furtul, teroarea și hărțuirea domnesc în Spitalul Orășenesc Turceni! Angajații îl arată cu degetul pe Dragoș Hațegan, managerul unității medicale

Angajații Spitalului din Turceni trăiesc un adevărat calvar la locul de muncă!  Nemaiputând să mai suporte hărțuirea la care sunt supuși de către managerul unității, Dragoș Hategan, pila mai marilor orașului, oamenii au venit și s-au plâns colaboratorilor redacției Sabotorii de chinurile pe care le îndură în fiecare zi.

Țipete și urlete în fiecare zi, cam asta le oferă angajaților care nu se află în grațiile sale managerul spitalului. Pe lângă toate aceste lucruri, Hațegan le trimite hârtii cu ordine precise pe care trebuie să le urmeze pentru a transforma diferite posturi din cadrul spitalului.

Dar să le luăm pe rând. Deși unitatea spitalicească deține un Computer Tomograf și un laparoscop, spitalul nu are personal medical specializat să lucreze pe acestea. Practic, ca să fie sigur că unul dintre puținii oameni cu astfel de competențe nu face purici prea mulți prin spital, Hațegan a reușit să-l convingă pe un tânăr medic să plece din unitatea medicală.

Hațegan nu poate însă să facă același lucru cu toți angajații spitalului, iar cei care se împotrivesc ordinelor sale abuzive, primesc imediat un tratament preferențial.

O ultimă ceartă s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute între manager și un jurist, iar angajații spitalului spun că lucrurile ar fi putut să degenereze și să se ajungă chiar la un conflict fizic. Conflictul ar fi apărut după ce Hațegan i-ar fi cerut juristului să facă anumite lucruri, iar cel din urmă i-a transmis că nu intră în atribuțiile sale, ci managerul se ocupă de așa ceva. Evident că Hațegan nu a dorit să-și asume acel lucru.

Din cauza acestor probleme, unii dintre angajați s-au îmbolnăvit și sunt pe tratament medicamentos, după cum ne-au relatat surse din cadrul unității medicale. Cei care nu doresc să semneze documentele impuse de Hațegan și invocă legislația în vigoare ajung să fie marginalizați. 

Furt din mâncarea bolnavilor

În urmă cu puțin timp, polițiștii i-au prins în flagrant pe unii dintre angajații secției de psihiatrie furând mâncarea bolnavilor cu portbagajul mașinii. Deși a fost înștiințat și chemat la fața locului, Hațegan nu a luat nicio măsură cu cei implicați în furtul respectiv pentru că cei din Comisia de Disciplină au demisionat din funcții.

Carne și conserve au descoperit polițiștii care ar fi trebuit să deschidă un dosar penal pentru furt.

Interesat că, cei surprinși furând alimentele bolnavilor, sunt "rubedenii" cu jupânii orașului Turceni. De aici și letargia indusă de managerul Dragoș Hațegan. 

Medicii au demisionat din cauza ”procedeelor” lui Hațegan

Din cauza tratamentului la care au fost supuși de către manager, medicii au demisionat din spital. „Eu mi-am văzut de cabinetul meu. Am terminat, am plecat de la spital și am renunțat la a mă bate cu morile de vânt. Eu m-am luptat singură și nu am rezolvat nimic și am decis să-mi dau demisia. Am fost hărțuită și am fost păcălită pentru că a depus niște acte în locul meu, am cerut explicații și nu mi-a oferit nimeni. Am fost obligată să plec, puteam să rămân cu o jumătate de normă și puteam să rămân pentru că acel compartiment a fost făcut de mine și îi ajutam. Dar, el a făcut de așa fel încât să plec. Am fost hărțuită să plec pentru că avea de băgat un rezident. A făcut acest lucru cu bună știință pentru ca eu să plec!”, ne-a relatat unul dintre medicii care au fost nevoiți să plece din spital.

După plecarea medicului, compartimentul ORL a rămas fără specialist și nu se mai fac internări, mai spune doctorul care a plecat din spital.

Concursuri cu ”cântec”?

Un alt angajat care ne-a confirmat problemele din Spitalul Orășenesc Turceni ne-a mai spus că există presiuni și suspiciuni de fraudă la concursurile ce sunt organizate de unitatea medicală și a făcut apel la reprezentanții presei să vină să participe ca observatori când au loc astfel de concursuri, sau să îi dotăm cu tehnică audio-video de înregistrare. 

Actualizare: Ieri, șeful secției ginecologie a înaintat un referat, înștiințând conducerea spitalului că secția își întrerupe activitatea. Cauza - nu dispun de strictul necesare pentru a efectua în siguranță intervențiile. 

 

Vizualizări: 8,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: