Anchetă

DOCUMENTE: Remus Pop Manta nu poate ocupa funcția de director Minprest!!!

Consiliul de Administrație al Minprest nu poate valida mandatul lui Remus Pop Manta în fruntea societății prestatoare de servicii! Conform documentelor pe care le-am obținut pe cale oficială, Pop Manta a auditat situațiile financiare ale Minprest în ultimii 3 ani, fapt ce se bate cap în cap cu ordonanța 109/2011.

Din documentele pe care o să vi le prezentăm mai jos, dar și din fișa postului, reiese clar că Remus Pop Manta s-a aflat în situația descrisă mai sus, iar membrii Consiliului de Administrație al Minprest nu pot valida rezultatul concursului.

Concret, Pop Manta primește decizia prin care, începând cu data de 07.01.2020, este numit în funcția de (ATENȚIE!) economist la Compartimentul de Audit Intern și C.F.G. în cadrul Minprest. La puțin timp după acest lucru, omul despre care se spune că este un apropiat al senatorului de Gorj, Ion Iordache, primește un ordin de serviciu.

Obiectivele misiunii de control erau: „Respectarea prevederilor legale în fundamentarea proiectului.....”. Remus Pop Manta se conformează și își duce ordinul de serviciu la îndeplinire și întocmește proiectul misiunii de control care este aprobat de directorul unității, Gabriel Gârjoabă. Ordonanța de Urgență nr. 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice instituie, la art. 4, lit.f), o interdicție care nu lasă loc de interpretare: 

,,Nu pot fi selectate, nominalizate, desemnate și numite în funcția de administrator sau director în întreprinderile publice (...) persoanele care au auditat situațiile financiare ale societății în cauză în oricare din ultimii 3 ani financiari anteriori nominalizării".

Remus Pop Manta a ocupat din anul 2021 funcția de economist la Compartimentul Audit Intern/Control Financiar de Gestiune din cadrul Minprest Serv S.A., funcție prin natura căreia a efectuat misiuni de control privind bugetul de venituri și cheltuieli al Minprest. Din fișa postului, Ordinul de serviciu și Raportul de control având ca obiective ,,Respectare prevederilor legale în fundamentarea proiectului bugetului de venituri și cheltuieli al Minprest Serv S.A. pentru anul 2021 și estimările pentru perioada 2022-2023," întocmit de Pop Manta, rezultă indubitabil faptul că, prin numirea acestuia în funcția de director al Minprest, se încalcă interdicția instituită de OUG nr.109/2011, întrucât acesta a auditat situațiile financiare ale societății.

Din documente reiese clar că Remus Pop Manta a avut activitate în această zonă de audit. Oare membrii CA-ului își vor da seama până joi, atunci când e ședința?

Vizualizări: 4,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: