Anchetă

Prostituție la nivel înalt la CE Oltenia!

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) se pregătește să le prelungească mandatele membrilor celui mai dezastruos Directorat al companiei, de la înființarea sa.

Deși, la nivel declarativ, liderii social-democrați și liberali de la Gorj se atacă, public, pe diverse teme, în realitate, trimișii acestora în CS își susțin și votează, reciproc, obsecvioșii ignoranți din Directorat. În tot acest timp, USR și AUR simulează opoziția. E prostituția la cel mai înalt nivel al companiei energetice: supraveghetorii acesteia, care se pretind a fi intelectuali, girează niște candizi superficiali, numai buni să dea cu căruța în șanț.

Dar să-i luăm pe rând!
Dan Iulius Plaveti a ajuns în CEO după tragicul eveniment din luna ianuarie a acestui an, de la Cariera Jilț Sud, în urma căruia au murit trei salariați ai companiei.

Cine l-a recomandat pe Plaveti? Acesta a fost propulsat în Directoratul CEO și, mai apoi, încoronat președinte, de la SRL-ul său, Eco Sole Mio SRL, pe care l-a manageriat atât de bine încât a înregistrat pierderi, anul trecut. Misiunea lui Plaveti a fost aceea de a respecta calendarul de închidere a capacităților CEO, ca un corporatist sadea și de a o reactiva pe ”Mino” la ușa boardului companiei, șefă la ”tot ce mișcă”. Plaveti are abilitatea de juca ”între vagoane”, cum se spune, adică ”la două capete”, între PSD și PNL, și se conformează la un singur apel, care nu vine dinspre Ministerul Energiei. Mai concis, Plaveti e varianta mai necoafată a lui Ciobotărică, managerul care a venit la costum și rucsac la CEO și a plecat din Gorj cu o condamnare penală și o noapte la beci și niște zeci de mii de euro de plătit.
Cosmin Trufelea și Constantin Popescu, sunt ”mințile luminate” trimise de senatorul Iordache să stingă becul la CEO. Cei doi pot fi luați la pachet, adică un fel de ”Doi într-unu'”. Trufelea l-a reevaluat pe Iordache, a pierdut susținerea acestuia și a devenit ”al doilea vot” al lui Plaveti. De altfel, Plaveti a condiționat rămânerea sa în funcție de prelungirea mandatului lui Trufelea în Directorat. Lui Trufelea i s-a dus buhul în CEO că e singurul care hăhăie la glumele lui Plaveti și deja în rândul celor din TESA e poreclit ”Sclaveti”.

Pe Costică Popescu îl recomandă calitățile de paharnic șef și maestru la ceaun, la sindrofiile organizate de Iordache la domeniul de vânătoare de la Murgești. Evident, și studiile au contribuit la propulsarea sa în Directoratul CEO: Costică a finalizat cursurile liceale la 21 de ani și le-a aprofundat pe cele universitare tot la o vârstă fragedă, 38 de ani, dar e maestru în ”sudură WIG”.

Ion Bălășoiu al patrulea membru în Directorat e cam pe același palier cu cei doi ”bufoni ai regelui”, și le-a fost recomandat celor din PSD de o firmă din Craiova, prestatoare de servicii pentru CEO, care-l ”remarcase” de ceva ani, în eșalonul doi, la Direcția Minieră.

Ultimele nume vehiculate pentru a ocupa poziția vacantă din Directorat sunt tot din artileria de marionete a lui Iordache, cu CV-uri care încap pe jumătate de A4.

Șeful Consiliului de Supraveghere, Alexandru Marcoci, propulsat la CEO de fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, direct din postul de consilier tehnic de la societatea de apă-canal de la Dr.Tr.Severin, Secom SA, ține linia trasată de șeful său politic și trage tare, până se stinge becul la CEO, pentru unele firme de la Mehedinți, via Termo Rovinari. Așa se explică promovarea Deliei Chirca, soția șefului SE Rovinari, în funcția de director al Direcției Comerciale a CEO, fără avizul CS.

În tot acest timp, Iordache joacă tare și i-a mărturisit ministrului Burduja ultima sa dorință: tot Directoratul CEO, că mai are câțiva ospătari și gonaci care au terminat facultatea recent și trebuie să-i pună în funcții și îl cam încurcă și termocentrala de la Turceni, că-i ia soarele la parcul său fotovoltaic.

Vizualizări: 5,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: