Social

Soluții pentru depozitul urât mirositor sunt pentru cine le caută

Problema gropii de gunoi din municipiul Târgu-Jiu va fi discutată vineri, 12 martie, într-o întâlnire a prefectului Corneliu Răducan Morega cu reprezentanţii firmei Polaris şi ai mai multor instituţii din Gorj. La întâlnire au fost invitate şi două persoane care locuiesc în zona gropii de gunoi.

"Vineri o să aibă loc o întâlnire, la ora 12:00, o să vină reprezentanţii firmei Polaris, vor fi şi reprezentanţii Gărzii de Mediu, ai Primăriei Târgu-Jiu, ai Consiliului Judeţean Gorj, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi am invitat şi două persoane care locuiesc în apropierea gropii de gunoi. Vreau să facem un grafic de rezolvare a problemei şi acel grafic să fie însuşit de toată lumea", a declarat Corneliu Răducan Morega. 

Groapa de gunoi din municipiu le dă bătăi de cap locuitorilor din zona Bârsești de ani buni, aceasta emanând un miros insuportabil. Este ştiut faptul că în ultima perioadă au tot existat discuţii, dar lipsite de soluții! Pe această cale, îi sugerez d-lui Morega să le explice celor de la Polaris că ar putea să acceseze fonduri pentru achiziționarea unui incinerator de deșeuri. Mai mult decât atât, fenomenul este eligibil în cadrul "planului teritorial de dezvoltare", plan ce ne pune la dispoziție vreo 2,2 miliarde de euro!!! Sunt convins că dl. Tașcău le poate înmâna o mapă de prezentare celor de la Polaris, fiindcă groapa de gunoi este o problemă acutizată. Avem și parlamentari de Gorj care pot face lobby pe la Ministerul Fondurilor Europene... deci, totul devine o banalitate. Asta dacă nu cumva unora nu le pute!

Vizualizări: 2,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: