Social

Primăria Novaci rămâne cu amenda primită pentru mizeria de la Rânca

Primăria Novaci nu a reușit să scape în instanță de amenda de 50.000 de lei primită în luna august 2019 de la Garda de Mediu Gorj. Amenda a fost dată după ce comisarii de mediu au constatat “evacuarea apelor uzate menajere si fecaloid menajer direct pe sol și implicit în apele de suprafață și subterane la stațiile de epurare din zona Rânca”.

Primăria a cerut instanței să transforme amenda în avertisment, cerere respinsă atât de Judecătoria Novaci, cât și de Tribunalul Gorj acum câteva zile.

Primăria a încercat să scape de amendă încercând să paseze responsabilitatea la Aparegio, care la acea vreme era în procedură de a prelua canalizare din Rânca.

Un alt argument al celor de la primăria Novaci a fost acela că stația de epurare nu mai funcționa din 2017, de la data delegării gestiunii serviciului public cu apă și canalizare de pe raza Orașului Novaci către S.C. Aparegio SA Gorj. Doar că primăria a mai solicitat un aviz de mediu în 2018 pentru Rânca și astfel a fost considerată la acea vreme răspunzătoare pentru poluare, amenda rămânând definitivă.

Vizualizări: 1,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: