Eveniment

Șoferiță condamnată după ce a fugit de la locul accidentului 

O șoferiță din Petroșani, cu reședință în Târgu Jiu, a fost condamnată la pedeapsa închisorii de 1 an şi 6 luni, cu suspendare, printr-o hotărâre pronunțată spre sfârșitul săptămânii trecute de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu. Aceasta, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, a accidentat două persoane, după care a dat bir cu fugiții. 

Este vorba de un eveniment rutier care s-a petrecut în data de 8 iulie 2021. Șoferița, în timp ce conducea un autoturism marca Mercedes Benz pe drumul județean DJ 672, din direcţia comunei Teleşti spre localitatea Peştişani, a fost implicată într-un accident de circulaţie.

Șoferița se angajase în depășirea unui microbuz staționat pe banda sa de mers, moment în care i-au apărut în față două femei. ”În timp ce efectua această manevră, inculpata a fost surprinsă de prezenţa pe suprafaţa carosabilă a două persoane de sex feminin, care se angajaseră în traversarea drumului public prin faţa microbuzului staţionat, fără să se asigure corespunzător. Deşi a acţionat sistemul de frânare, inculpata nu a putut evita impactul”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

În urma impactului, una dintre victime a fost proiectată pe stradă, iar cealaltă pe acostamentul de pe marginea drumului. Cele două femei au suferit răni ușoare, pentru care au primit între 7 și 9 zile de îngrijiri medicale. Șoferița a coborât din mașină, s-a interesat de starea celor două, chiar a ajutat-o pe una dintre ele să se ridice, după care s-a urcat la volan și și-a continuat drumul, fără încuviinţarea organelor de poliţie. 

După ce a părăsit locul accidentului, a fost identificată de agenţii de poliţie rutieră câteva ore mai târziu pe DN 66, fiind oprită în trafic pe raza oraşului Rovinari, în punctul „La Tractoraş”. După testarea cu aparatul etilotest, al cărui rezultat a fost negativ, a fost condusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde i s-au prelevat şi mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Și de această dată a rezultat că femeia nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Șoferița și-a recunoscut fapta în fața instanței. Pentru că nu a mai fost condamnată anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar și pentru că şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, magistrații au apreciat că aplicarea pedepsei este suficientă şi chiar fără executarea acesteia. Femeia se va afla sub supraveghere timp de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, aceasta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Direcția Publică de Patrimoniu Târgu Jiu sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu din 14 aprilie poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 2,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: