antiVirale

Omul de afaceri gorjean care face “naveta” cu avionul

Un om de afaceri din județul Gorj a povestit la un post central de televiziune cât timp economitește mergând cu avionul. Când are de făcut drumuri lungi, înlocuiește o zi întreagă de condus cu două ore de pilotat. Are un avion de mic dimensiuni, pe care l-a cumpărat acum câțiva ani.

„Pleci de aici, din Târgu-Jiu, te duci la Cluj. Treci peste munți, peste... Ajungi acolo și, în loc să ajungi transpirat și nervos de pe șosea, ajungi relaxat și bine-dispus, pentru că pe drum ai văzut și-n stânga, și-n dreapta numai imagini minunate. E altceva.

Am plecat de la mine, din Târgu-Jiu, undeva la ora 10:00, am traversat munții, am mers la Timișoara. M-am dus, am făcut consultul medical, m-am întors cu un taximetru la aerodrom și am venit acasă, undeva la ora 16:00. Cu dus-întors și problema rezolvată”, a povestit omul de afaceri, citat de alephnews.ro.

„Costul unui avion ultraușor nu este foarte mare. La fel, consumul. De exemplu, un avion ultraușor consumă în jur de 15 litri de benzină auto la ora de zbor. Într-o oră de zbor, poți să parcurgi 150 de kilometri cel puțin”, afirmă instructorul Alex Florea, de la Aeroclubul Craiova.

Vizualizări: 2,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: