Politică

Șoferii amenință cu blocarea benzinăriilor

Un protest de amploare este anunțat pentru joi, 30 iunie, în beninăriile din toată țara.

La evenimentul organizat pe Facebook sub denumirea "Proteste in toată țara contra prețului carburantului" peste 190.000 de persoane s-au declarat interesate, iar 62.000 au anunțat că vor participa.

"E timpul să facem ceva. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă toată lumea si să stabilim ce si când vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul saă depășească 9lei/litri (unde jumătate din acesti bani merg către stat). Noi facem ceva! ", scrie în descrierea evenimentului.

În ultimele săptămâni mai mulți mulţi șoferi au alimentat maşinile cu sume foarte mici pentru a împiedica benzinarii să facă profituri.

Şoferii spun că măsura compensării de 50 de bani este o bătaie de joc. „Este foarte mare. Prețul la energie, la gaze a crescut și la alimente la fel. Este foarte greu să trăieşti în România cu un asemenea salariu. 50 de bani nu este un preț, având în vedere că toate sunt scumpe. 50 de bani nu este un preț ca să scazi”, a declarat un şofer revoltat.

 

Vizualizări: 1,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: