Eveniment

Șofer condamnat cu executare

Un gorjean a fost condamnat cu executare pentru că a condus beat și fără permis prin Motru. Sentița Judecătoriei Motru din 30 martie nu este definitivă.

Bărbatul este din comuna gorjeană Cătunele și a fost prins, pe 30 octombrie anul trecut, seara târziu, circulând cu viteză pe Bd. Trandafirilor din Motru.

“Conducătorului auto i-a fost făcut semnal regulamentar de oprire, fiind folosite totodată semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție cu nr.de înregistrare MAI 57760, însă autoturismul menționat și-a continuat deplasarea, astfel că organele de poliție au plecat în urmărirea sa. Că, după circa 200 m, autoturismul urmărit a oprit în parcarea din fața blocului N5 , iar de la volanul acestuia a coborât conducătorul auto căruia i s-a solicitat să prezinte documentele personale și pe cele ale autoturismului pe care îl conducea”, se arată în documentul de la instanță.

Șoferul a susținut că nu are permisul la el, dar din verificările în baza de date a rezultat că îl are suspendat. “Pentru că emana halenă de alcool, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest la ora 23,39, rezultând o valoare de 0,70 mg/l a concentraţiei de vapori de alcool pur în aerul expirat de acesta”, a mai menționat sursa citată.

Deși nu este recidivist, bărbatul a fost condamnat cu executare, din cauza comportamentului avut în timpul procesului. Mai exact, deși a fost plasat în arest la domiciliu, a plecat de acasă, pentru a bea cu un prieten.

Vizualizări: 1,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: