Eveniment

Șofer beat, la un pas de accident

Un gorjean care a condus beat și fără permis a fost condamnat vineri la Judecătoria Târgu Cărbunești. Este vorba de două pedepse, una de doi ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și alta de 1 an şi 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

Pedeapsa cumulată a fost suspendată pe un termen de încercare de trei ani.

Fapta s-a petrecut în aprilie 2020, când bărbatul a băut cu doi prieteni, la un grătar. Apoi s-au suit toți trei în mașină, pentru a merge la un bar din Peșteana. 

Pe drum, șoferul a fost la un pas de a lovi o femeie. Doar prezența de spirit a pasagerului din dreapta, care a tras de volan, a făcut posibilă evitarea accidentului.

Femeia și-a sunat fiul, speriată, iar cel din urmă a anunțat poliția. Bărbatul a fost identificat lângă un bar, parcase mașina, iar inițial nu a vrut să sufle în etilotest.

“Întrucât emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând iniţial testarea de orice natură. Întrucât era în stare vădită de ebrietate şi devenise recalcitrant, s-a procedat la imobilizarea acestuia. Ulterior, numitul a fost de acord cu testarea aerului expirat. În urma testării (...) s-a constatat că numitul avea o alcoolemie de 0,68mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Tg-Jiu unde i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma analizării probelor de sânge de către medicii legişti, s-a constatat că numitul a avut o alcoolemie de 2,92 g la mie alcool pur în sânge la prima probă (ora 21:35) şi de 2,71 g la mie alcool pur în sânge la a doua probă (22:35)”, se arată în documentul de la instanță.

Pe parcursul termenului de supraveghere, bărbatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Ţicleni.

Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: