Eveniment

Snopit în bătaie de patru indivizi. Conflictul a pornit de la o dedicație!

Patru indivizi din comuna gorjeană Runcu, cu vârste cuprinse într 31 și 36 de ani, au fost condamnați la închisoare, cu suspendare, după ce au bătut crunt un tânăr pe terasa unui local din localitate. Pentru leziunile suferite, victima a avut nevoie de îngrijiri medicale spitalicești. 

Faptele au avut loc în 17 iunie 2019, după miezul nopții, la terasa „La Irlandezu”, unde se asculta muzică populară. 

”Persoana vătămată a precizat că la câteva minute după ce a ajuns la terasă a auzit cum un băiat care consuma la o altă masă a dat o dedicație cu conținut imoral, motiv pentru care s-a deplasat la solista vocală pentru a o atenționa să nu mai primească astfel de dedicații vulgare. Persoana vătămată a declarat că după ce și-a achitat nota de plată s-a ridicat să plece către autoturismul său, însă a așteptat să-l salute pe administrator, pe care îl cunoștea, iar în acest moment dinspre grupul care se afla în apropierea lăutarilor, a auzit cum a fost înjurată, persoana vătămată răspunzându-le în aceeași manieră. Persoana vătămată a precizat că 4 sau 5 persoane din grup s-au îndreptat spre el, iar martorul care a auzit discuția, le-a spus acelor persoane să îl lase în pace. În continuare, persoana vătămată a precizat că atât el cât și martorul au fost agresați fizic de mai multe persoane, fiind loviți cu pumnii și cu picioarele, împrejurare în care persoana vătămată s-a refugiat în bar, fiind urmărit de inculpatul (…) care l-a lovit cu capul în zona maxilarului”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Magistrații au concluzionat că fapta a fost săvârșită în contextul unui conflict spontan generat de discuțiile contradictorii purtate de cele două părți, precum și pe fondul consumului de alcool de către toți cei implicați în scandal.

”Chiar dacă persoana vătămată nu a avut un comportament corespunzător, intrând în discuții contradictorii cu inculpații, aceasta nu justifică reacția inculpaților care a fost vădit disproporționată, având în vedere că din probele administrate a rezultat că persoana vătămată nu a exercitat violențe asupra inculpaților și că nu aceasta este cea care a declanșat conflictual fizic, ci inculpații. Totodată, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere relevă intensitatea și numărul ridicat al loviturilor aplicate persoanei vătămate. Cât privește urmările produse, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale, persoana vătămată fiind internată la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu pentru două zile. Se reține și că majoritatea loviturilor au fost aplicate persoanei vătămate cu pumnul, în zona capului, zonă vitală”, mai scrie în hotărâre. 

Doi dintre agresori au fost condamnați la câte 1 an şi două luni închisoare, cu suspendare, fiind stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.. Ceilalți doi au fost condamnați la 8 luni de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere pentru 2 ani. 

Pe perioada cât se vor afla sub supraveghere, agresorii au fost obligați să presteze fiecare 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la primăria Runcu sau la liceul din localitate. În plus, instanța i-a obligat la plata de daune morale în sumă de 4000 lei către tânărul agresat, în solidar. 

Hotârârea pronunțată în 21 noiembrie de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

 

Vizualizări: 1,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: