Social

Sistem nou de iluminat la Rovinari

Orașul Rovinari va beneficia de un sistem de iluminat public modern și eficient, printr-un proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Noul sistem de iluminat public din Rovinari a putut fi realizat datorită fondurilor europene atrase de autoritățile locale, iar acesta are ca termen de finalizare sfârșitul lunii februarie 2023. 

Conform prevederilor din proiect, acesta va aduce numeroase beneficii comunității locale, cum ar fi scăderea cu peste 40% a gazelor cu efect de seră și a consumului anual de energie electrică, reducerea cheltuielilor de exploatare și întreținere a sistemului de iluminat public, precum și reducerea infracționalității.

Concret, corpurile de iluminat clasice din întreg orașul au fost înlocuite cu lămpi led care consumă mult mai puțin și au o durată mai mare de funcționare. 

Instalațiile electrice au fost modernizate prin înlocuirea stâlpilor necorespunzători, montarea de stâlpi de iluminat noi, introducerea rețelei de iluminat public în subteran și utilizarea unor surse regenerabile de energie în zonele în care este posibil, prin montarea de panouri fotovoltaice cu sistem de stocare a energiei și utilizarea acesteia pentru iluminat.

Prin acest proiect, în Rovinari au fost montate aproximativ 1.050 de lămpi cu led și 700 de stâlpi, iar rețeaua existentă a fost extinsă cu aproximativ 1,2 kilometri. 

Pe lângă beneficiile economice, întreaga rețea de iluminat public va fi controlată printr-un sistem integrat de dimming și telegestiune, care va permite controlul de la distanță, identificarea rapidă a defecțiunilor, precum și stabilirea intensității luminii în funcție de condițiile meteo.

Proiectul, al cărui beneficiar este Primăria orașului Rovinari, are o valoare totală de aproximativ 8,1 milioane de lei, din care 7,9 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Vizualizări: 480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: