Social

Containere pentru oamenii afectați de cutremurele din Gorj

O localitate afectată grav de cutremurele din Gorj este Aninoasa (Hunedoara), acolo oamenii ale căror case sunt parțial distruse urmează să locuiască în containere modulare.

Oamenii din vechea colonie minieră din localitatea hunedoreană Aninoasa au mari probleme cu locuințele, 11 blocuri din oraș fiind afectate grav de cutremure. 

Clădirile afectate de cutremure sunt de tip parter plus etaj, ridicate la sfârșitul secolului al XIX-lea, acestea fiind oricum într-o stare avansată de degradare, acum însă fiind grav afectate de cutremurele produse în ultimele săptămâni în Gorj.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a decis deja evacuarea locatarilor din clădirile aflate în stare avansată de degradare fiind vorba de peste 550 de persoane. „În cele 11 blocuri, cu câte un etaj fiecare, aflate grupate în zona Colonie a orașului, locuiesc 562 persoane, dintre care 118 sunt copii. Asupra stării tehnice a clădirilor, construite în urmă cu peste 100 de ani, nu s-a intervenit niciodată, astfel că acum, pentru cele 182 de familii, trebuie aplicată procedura evacuării”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Autoritățile au decis să mute oamenii în locuințe modulare după ce acestea vor fi racordate la utilități. Primele containere modulare au ajuns deja în oraș și au fost amplasate pe un teren de sport din vecinătatea primăriei. 

În prima fază, vor fi amplasate un număr de 18 containere, care deja se află în județul Hunedoara. Aceste containere au fost folosite de spitale în perioada pandemiei, au precizat autoritățile locale care vor ca începând de luni să poate reloca oamenii pentru o perioadă.

Autoritățile locale speră că vor primi ajutor de urgență pentru consolidarea celorlalte clădiri, în câteva luni, și, probabil, oamenii vor putea reveni în locuințele lor, odată ce vor redeveni sigure.

 

Vizualizări: 849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: