Actualitate

Sindicalist din CEO: Bănuții infimi pentru investiții se fură în toate felurile

Puținii bani alocați pentru investițiile din cariere „se fură în toate părțile”! Acuzația o face liderul de sindicat Nicu Bunoaica. Sindicalistul a mai adăugat că și lucrările de reparații nu sunt decât lucrări de mântuială plătite bine.

Întrebat la un post local de radio ce buget are Complexul Energetic Oltenia pentru investițiile din cariere, Nicu Bunoaica a răspuns: „Minus infinit”.

„Eu nu cred că această companie mai poate produce energie. Investițiile sunt zero. Nu zero. Minus infinit. Bănuții ăia infimi îi fură în toate felurile”, a spus Nicu Bunoaica, la Radio Infinit.

Și când se fac lucrări, tot de mântuială se lucrează, mai acuză Bunoaica. Iar în asemenea condiții, nu e de mirare că accidentele de muncă sunt tot mai dese. „Vin firme și fac lucrări de mântuială. Dau o vopsea și spun că s-a schimbat tot excavatorul și se ia și bruma aia de bani. Când se întâmplă accidente, mai pun vopsea, un cornier. Nu corespunde nimic din punctul de vedere al securității în muncă. Sunt improvizații foarte multe. Așa au putut oamenii să scoată cărbunele. Cu sacrificii”, a mai declarat Bunoaica.

Doar în ultima lună, doi oameni au fost răniți grav în două cariere de cărbune în urma unor accidente de muncă. Indiferent cât de mari sunt amenzile pentru nerespectarea securității și sănătății în muncă, cei din Complexul Energetic Oltenia nu par să pună siguranța oamenilor pe primul loc. În ultimii ani, au ciuntit serios din bugetul alocat investițiilor și așa au ajuns minerii să-și pună viața în pericol și să lucreze și acum, în 2023, cu aceleași echipamente, scule și utilaje ca acum 70 de ani.

Vizualizări: 1,928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: