Politică

Și-au mărit salariile pentru că au făcut o grădiniță

Primarii au dreptul la un salariu majorat cu 25% dacă implementează trei proiecte cu fonduri europene și de 15% dacă vorbim de un singur proiect.

Fostul primar din Albeni, Ionuț Silviu Stan, și viceprimarul său și-au majorat salariile cu 25%, deși au implementat un singur proiect.

Constatarea a fost făcută de Curtea de Conturi, care a consemnat totul într-un raport: “Cheltuielile de personal au fost majorate nelegal cu suma de 9.857 lei - salariu brut (5.697-primar și 4.160-viceprimar), deoarece la calculul indemnizațiilor lunare a acestora nu s-a respectat procentul de majorare salarială stabilit de Hotărârea nr. 325 din 10 mai 2018 pentru activitatea prestată în proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, indemnizația lunară a primarului, respectiv a viceprimarului comunei Albeni trebuia majorată cu 15% și nu cu 25% cât a fost stabilită și plătită, întrucât pentru perioada supusă auditului, UATC Albeni avea în derulare un singur proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile”.

Este vorba de un contract de finanțare încheiat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale cu titlul “Înființare grădiniță și demolare corp grădiniță existent în comuna Albeni, județul Gorj”.

Vizualizări: 982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: