Politică

Pecingină, despre liderii din CEO: Le-au dat importanță

Deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, nu se poate abține și din când în când le face câte o caracterizare liderilor de sindicat din Complexul Energetic Oltenia.

Acesta se miră pe seama faptului că liderii de sindicat sunt invitați în grupul de lucru constituit la Ministerul Energiei, care să propună argumente pentru ca experții Comisiei Europene să accepte renegocierea planului de restructurare.

“Eu știu că este o chestiune politică și le-au dat importanță și lor, liderilor de sindicat. Dar, chiar sunt curios și eu ce argumente vor emana liderii sindicali de la Gorj. Din punctul meu de vedere, dacă există voință, specialiștii din minister pot să vină cu argumente. Ce poate să spună un lider de sindicat de la Gorj?”, a spus Pecingină la Radio Infinit.

Pecingină crede că ar putea fi aruncată vina pe cei cooptați în grupul de lucru, dacă oficialii de la Bruxelles vor refuza să renegocieze termenele de închidere a capacităților pe cărbune.

”Vor da vina pe Complex și pe cei din grupul de lucru, că n-au argumentat suficient de bine. Puteau face parte specialiști din CEO, nu cei puși politic, și atâta, iar reprezentanții sindicatelor să fie informați privind stadiul negocierilor”, a mai spus deputatul PNL.

Ministrul Energiei a anunțat grup de lucru și pe reluarea investițiilor hidroenergetice pe Jiu, grup de lucru și pe renegocierea planului de restructurare de la CEO, grup de lucru și pe strategia energetică.

Ca o paranteză, Burduja deja face parte dintr-un "grupul de lucru". Ne referim la cel de la "Doicești", unde planează minireactoarele vieții.  Cosmin Ghiță de la Nuclearelectrica, Virgil Popescu, Frații Mureșan de la Cluj.....se pregătesc să sifoneze 4 miliarde de euro!! Ăsta grup de lucru serios, nu firimituri de pe la Gorj! 

Vizualizări: 1,429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: