Actualitate

Și-au închis chioșcurile pentru a evita controalele

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au suspendat astăzi activitatea a două chioșcuri din incinta unor unități de învățământ de pe raza municipiului Târgu Jiu. 

"Până în momentul de față, a fost suspendată activitatea a 6 chioșcuri din incinta unităților de învățământ, pentru comercializarea alimentelor nerecomandate elevilor, conform Ord. M.S. 1563 /2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi (Anexa nr. 1- unde sunt menționate alimentele nerecomandate preșcolarilor și școlarilor) și Legea nr. 123/2008 pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar. De asemenea, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 72.000 de lei", a comunicat DSP Gorj. 

În timpul verificărilor, inspectorii sanitari au constatat că mai mulți agenți economici și-au închis chioșcurile pentru a evita controalele. 

Pe această cale, facem apel la agenții economici, care dețin chioșcuri în incinta unităților de învățământ, să respecte legislația în vigoare, acțiunile de control urmând să continue pe toată perioada anului școlar. 

Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: