Social

Romanescu anunță finalizarea unor investiții

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că mai multe investiții trebuie finalizate în acest an. 

Este vorba de parcul din zona Narciselor, cel care se întinde pe 12 hectare și care trebuie finalizat în decembrie. 

Este cel mai mare parc din municipiu, o suprafață vastă care schimbă complet zona estică a orașului. Tot aici urmează a se construi 100 de blocuri care vor fi destinate, în primul rând, tinerilor și specialiștilor din domenii precum sănătatea, educația sau apărarea. 

Primarul Romanescu le-a cerut tuturor tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani să depună solicitări pentru dobândirea unei locuințe. Banii pentru acest proiect au fost deja alocați prin PNRR.

O altă investiție este cea referitoare la transportul în comun. “Ne dorim ca, de la 1 ianuarie 2024, să avem în funcțiune transportul în comun”, a spus Marcel Romanescu.

35 de troleibuze moderne au fost deja achiziționate, iar în acest moment se lucrează la modernizarea și extinderea infrastructurii. Primarul a menționat ca este vorba despre 3 proiecte cu finanțare europeană în acest sens: unul pentru achiziționarea de 20 de troleibuze, al doilea pentru modernizarea infrastructurii și achiziționarea a încă 15 mijloace de transport electrice, iar al treilea este INFOTRAFIC, un proiect complex, implementat pe întreaga suprafață a municipiului și menit să fluidizeze traficul.

 

O altă investiție care trebuie finalizată în noiembrie este parcul “Tudor Vladimirescu”. Aici încă se lucrează, dar proiectul este aproape de finalizare și scoate în evidență statuia lui Tudor Vladimirescu, fiind refăcute aleile. Au fost plantați arbori, este schimbată întreaga suprafață verde și se amplasează mobilier urban modern și de calitate.

 

 

Vizualizări: 1,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: