Eveniment

Și-a mințit părinții că are permis auto

Un tânăr din Dănești, județul Gorj, a fost trimis în judecată, pentru că a condus fără permis. Tatăl lui i-a încredințat mașina și chiar era în autoturism. Acesta a scăpat însă de dosar penal, pentru că fiul său îi spusese de ceva vreme că și-a luat permisul de conducere.

Cel mai probabil, tânărul va scăpa cu o pedeapsă cu suspendare, pentru că nu este recidivist și are loc de muncă, fiind o persoană integrată social.

Fapta s-a petrecut în decembrie 2021, când tânărul s-a urcat la volan, având ambii părinți în mașină. În momentul în care a intenţionat să efectueze manevra de mers înapoi, în dreptul unui imobil, a fost acroşat de un alt autoturism, care circula regulamentar din direcţia Văcarea - Botorogi. 

“Cu ocazia deplasării la faţa locului, organele de poliţie au constatat că niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar inculpatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, precizând că, a urmat cursurile şcolii de şoferi din carul Liceului Auto, fără a promova examenul şi fără a obţine permisul de conducere. Inculpatul a declarat că le-a spus părinţilor săi că a obţinut permisul de conducere, astfel că şi anterior a mai condus autoturismul, tatăl său având reprezentarea că este posesor al permisului de conducere”, se arată în documentul de la instanță.

Procesul va fi judecat la Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: