Eveniment

Avere făcută din afaceri ilegale

Procurorii DIICOT Gorj au dispus ieri reținerea a șase inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de mare risc și spălarea banilor.

“În cauză s-a reținut că, în anul 2019, s-a constituit, pe baza relațiilor de familie, un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, grup care a acționat pe teritoriul Irlandei în scopul exploatării sexuale a numeroase persoane, obținând în această modalitate importante sume de bani”, arată un comunicat al DIICOT. 

Circa 30 de persoane erau exploatate sexual. “Activitatea membrilor grupului a constat în asigurarea cazării în imobilele închiriate și perceperea unor sume de bani cu titlul fictiv de chirie, achiziționarea biletelor de avion pentru deplasările pe ruta România-Irlanda, crearea, administrarea anunțurilor online și intermedierea legăturilor, transportul și protecția la locațiile clienților, dar și vânzarea, prin intermediul persoanelor vătămate, a drogurilor de mare risc către clienți, în scopul obținerii unor câștiguri mai mari”, mai arată sursa citată.

Veniturile au fost utilizate pentru achiziționarea pe teritoriul României a mai multor bunuri autoturisme, terenuri, apartamente, edificarea de construcții.

“Totodată, membrii grupului infracțional organizat au înființat societăți comerciale ce au ca obiect de activitate comerț cu amănuntul sau închirierea de bunuri imobile, cu scopul de a desfășura o activitate aparent legală, în vederea disimulării veniturilor provenite din activitatea infracțională”, transmite DIICOT.

În cauză s-a reținut și faptul că, în perioada anilor 2021 – 2023, parte dintre membrii grupului infracțional organizat au vândut diverse cantități de droguri de mare risc consumatorilor de pe raza județelor Gorj și Vâlcea.

Vizualizări: 2,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: