Eveniment

Lăcătuș mecanic bătut de un maistru de la Cariera Jilț

Un maistru de la exploatarea minieră Jilț a Complexului Energetic Oltenia a fost condamnat astăzi la la pedeapsa de 251 zile amendă pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Acesta este acuzat că a bătut, în vestiar, un lăcătuș mecanic pe care îl suspecta că i-a furat banii.

Fapta s-a petrecut în aprilie 2021. Lăcătușul mecanic ieșise din schimbul II, iar maistrul intrat în schimul III. La terminarea schimbului, maistrul a constatat că îi lipsesc 250 de lei din hainele pe care le lăsase la vestiar. Cum nu îl văzuse lângă el decât pe respectivul lăcătuș mecanic, l-a suspectat pe acesta de furt.

Ca atare, a doua zi, a mers la unitate la intrarea în schimbul II, pentru a-i cere socoteală colegului său. Maistrul i-a cerut banii și l-a insultat, dar lăcătușul mecanic i-a replicat că nu știe despre ce vorbește. La scenă a asistat și un excavatorist.

“Auzind răspunsul persoanei vătămate, fără a continua discuția, inculpatul ## a început să o lovească puternic cu pumnii în zona feței, după care și în zona corpului, în spate, până când aceasta s-a ghemuit la sol, unde a continuat să o lovească cu picioarele la nivelul umerilor. Inginerul ## a intervenit între cei doi, pentru a-i despărți, excavatoristul ## a ieșit din birou, iar inculpatul a continuat să o lovească pe persoana vătămată, spunându-i și inginerului că o să-l lovească și pe el, fapt ce a determinat intervenția lăcătușului mecanic ##, care a intrat în birou, din sala de apel și într-un final, împreună cu inginerul ##, au reușit să îl determine pe inculpat să se oprească. Că, inculpatul le-a reproșat celor doi martori care au intervenit în conflict faptul că nu trebuia să se implice, după care a părăsit sala de apel, a ieșit pe platforma unității miniere și a plecat cu autoturismul personal la domiciliu”, se arată în documentul de la instanță.

Victima a chemat poliția și a scos certificat medico-legal. În instanță, a cerut și daune materiale de cinci mii de lei și daune morale de 30.000 de lei.

Judecătoria Motru i-a dat mult mai puțin. Daune materiale de 137,99 lei, cât să acopere costul certificatului medico-legal și un bon de benzină, iar daunele morale au fost considerate juste la un nivel de cinci mii de lei.

Sentința Judecătoriei Motru este cu drept de apel în zece zile de la comunicare.

 

Vizualizări: 6,738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: