Politică

Vîlceanu, critici pentru doi miniștri PSD și laude pentru premier

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat că există o slabă absorbţie a fondurilor europene la Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii şi a adăugat că ar fi profund recunoscător miniştrilor social-democraţi Marius Budăi şi Alexandru Rafila să acorde mai multă atenţie acestui aspect. El s-a oferit să îl ajute pe Marius Budăi în legătură cu optimizarea unor aspecte privind PNRR, dacă acesta i-o va cere şi va oferi un astfel de sprijin oricărui coleg din Guvern.

Ministrul PNL a spus că au trecut câteva luni de când a început mandatul Guvernului Ciucă şi nu mai pot fi scuze oferite în ceea ce priveşte gradul slab de absorbţie a fondurilor europene.

„Există într-adevăr o slabă absorbţie la Ministerul Muncii şi o slabă absorbţie la Ministerul Sănătăţii. Din punctul acesta de vedere aş fi profund recunoscător dacă cei doi miniştri s-ar apleca mai mult asupra acestor aspecte legate de fonduri europene, pentru că la începutul mandatului acestui Guvern toată lumea a înţeles anumite nefuncţionalităţi sau disfuncţionalităţi – că ai preluat mandatul, nu ţi-ai găsit toate documentele pe care trebuia le găseşti. În cazul Ministerului Sănătăţii am înţeles că nu se găsea PNRR pentru că era pe un stick. Acum toate aceste documente sunt la dispoziţie. Au trecut câteva luni şi evident şi eu, şi premierul şi toată populaţia României se aşteaptă să vadă progrese şi mai puţin scuze”, a completat Vîlceanu.

Acesta a mai precizat că nu i se pare o abordare serioasă ca un minister să ofere un răspuns privind proiectele pe fonduri europene de genul există două scenarii - ca acel proiect să fie finalizat şi ca acel proiect să nu fie terminat.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a mai afirmat că premierul Nicolae Ciucă acordă o importanţă deosebită absorbţiei fondurilor europene. 

„Premierul este foarte concentrat pe absorbţie. Nu există nicio şedinţă de Guvern în care să nu îmi ceară să vin cu o informare privind absorbţia fondurilor europene şi să prezint stadiul privind negocierile în legătură cu viitorul cadru. De asemenea, fac o informare cu privire la modul în care sunt îndeplinite jaloanele în fiecare şedinţă de Guvern şi din acest punct de vedere evident că discutăm”, a mai spus Vîlceanu.

Întrebat dacă este dispus să îl ajute pe ministrul Muncii Marius Budăi cu optimizarea PNRR, în cazul în care acesta îi va solicita ajutorul, Dan Vîlceanu a răspuns: „Sigur, orice ministru care îmi cere ajutorul îl va avea, îl va primi. Nici nu se pune problema. Suntem colegi în Guvern”.

Vizualizări: 3,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: